5. dnevi kočevarske kulture

Letos potekajo že 5. dnevi kočevarske kulture, ki jih izmenično organizirajo občine Kočevje, Semič in Dolenjske Toplice.

Pri organizaciji dogodkov sodeluje tudi Zavod Putscherle, in sicer:

  • 24. 9., ob 8h, v Knjižnici Kočevje, pripravljamo delavnico za otroke o čebelarski dediščini  – Čebele rojijo;
  • 26. 9., med 9 in 17.30h, v KCK, Zavod Putscherle v sodelovanju s Slovenskim etnološkim društvom in Oddelkom za etnologijo in kulturno antropologijo Filozofske fakultete UL pripravlja strokovno-znanstveni posvet. Pogovarjali se bomo o kulturni dediščini in krajini ter iskali možnosti za njeno ohranjanje in revitalizacijo na Kočevskem.
  • 26.9., ob 19h, v Knjižnici Kočevje, otvoritev razstave del kočev(ar)skih umetnikov KočevArt – na ogled bodo umetniška dela od začetka 20. stol. do danes.

Opozoriti želimo tudi na nastop Stevena Schescharega in Erika Šulerja, ki bo 23.9., v sklopu otvoritvene slovesnosti v KCK. Gre za prvo tovrstno sodelovanje med opernim pevcem, ki je bil rojen v ZDA, a njegovi starši izvirajo iz Kočevske in pianistom, ki je na Kočevskem odrastel, Erikom Šulerjem. Steven Scheschareg in Anja Moric sta se spoznala leta 2018 na Dunaju. Od tedaj je tlela ideja, da bi Steven skupaj z Erikom nastopil v domovini svojih staršev. Letos to sodelovanje uresničujemo skupaj z Občino Kočevje.

Vstop na vse dogodke je prost. Veseli bomo vašega obiska.

Seznam dogodkov je na spletni strani Občine Kočevje. Opisi dogodkov, ki jih organizira Zavod Putscherle pa v prilogi.

 

 

Share This: