Delavnice,  knjige

VABILO: O pripovedih Kočevja, Kostela in Osilnice – 16. 9. 2022, ob 18h v OŠ Stara Cerkev; 8. Dnevi kočevarske kulture

Vabljeni na pogovorni večer o pripovedih Kočevja, Kostela in Osilnice – 16. 9. 2022, ob 18h v OŠ Stara Cerkev

V okviru 8. Dnevov kočevarske kulture, ki letos potekajo v Kočevju, bo Zavod Putscherle na OŠ Stara Cerkev izvedel 2 dogodka.

Ob 10h sta dr. Anja Moric in Barbara Koblar za 4. razred pripravili kreativno delavnico, na kateri bodo učenci spoznali kranjsko čebelo, načine čebelarjenja in pomembnega kočevskega čebelarja Jurija Jonkeja.

Ob 18h pa ste starši vabljeni na pogovor o pripovedih in pripovednih junakih z območja širše Kočevske. Sodelujejo dr. Anja Moric, etnologinja in avtorica štirih otroških knjig, Domen Češarek, raziskovalec ribniškega pripovednega izročila in sodelavec Knjižnice Miklova Hiša in ilustratorka Barbara Koblar. Pogovor bo tekel o bolj ali manj znani pripovedni dediščini Kočevja, Kostela in Osilnice, pogledali pa bomo tudi k sosedom v Ribnico.

Na dogodku bodo na voljo otroške knjige Zavoda Putscherle: Čebelarske domislice Jurija Jonkeja, Polšji možic: zgodba iz kočevskih gozdov, Mikulov vrag: vragolije iz Kostela in Kako je volkec Vilko postal junak Vilko Klepec.

Lepo povabljeni!

V Zavodu Putscherle napovedujemo tudi skorajšnji izid (september 2022) ponatisa knjige Polšji možic: zgodba iz kočevskih gozdov, ki so ga podprli Slovenski državni gozdovi. Knjiga istočasno izide tudi v nemškem jeziku, in sicer s sodelovanjem Pavelhaus oz. Pavlove hiše iz Avstrije in podporo Ministrstva za kulturo RS ter Občine Kočevje, prevod pa je delo dr. Karin Almasy in študentov Univerze iz Gradca.