Polšji možic: zgodba iz kočevskih gozdov

Polšji možic: zgodba iz kočevskih gozdov

Novi izdaji v slovenskem in nemškem jeziku

V Zavodu Putscherle smo izdali ponatis otroške knjige Polšji možic: zgodba iz kočevskih gozdov (avtorica: dr. Anja Moric, ilustracije: Barbara Koblar), v kateri otroci in starši spoznajo tega za Kočevsko tipičnega pripovednega junaka. Zgodba idejno sledi starim kočevarskim pripovedim in jih na ta način iztrga pozabi, prinaša pa tudi vpogled v skrivnostni svet kočevskih gozdov in njihovih prebivalcev, saj so v knjigi med drugim predstavljene različne ogrožene živalske vrste (npr. sova kozača, belohrbti detel, kozlički, medved itd.). Bolj radovednim je namenjena spremna beseda, ki je uporabna tudi kot učni pripomoček za osnovne šole. Slikanica nosi oznako “medvedu prijazno,” ki jo Biotehniška fakulteta Univerze v Ljubljani podeljuje izdelkom, ki promovirajo ohranjanje velikih zveri in njihovega naravnega okolja.

V sodelovanju z Društvom Člen 7 za avstrijsko Štajersko – Pavlova hiša iz Potrne (Laafeld), Avstrija in Oddelkom za prevajalstvo Univerze v Gradcu je knjiga dobila tudi prevod, in sicer so študentke_i Simona Drajzibner, Ines Lesjak, Klara Perko, Kristian Wicher in Vesna Železnik pod vodstvom mentorice dr. Karin Almasy knjigo prevedle_i v nemški jezik. Slovenski ponatis so omogočili Slovenski državni gozdovi, nemško izdajo pa Ministrstvo za kulturo RS, Občina Kočevje in avstrijsko Zvezno ministrstvo za izobraževanje, znanost in raziskovanje.

Naročila na: info@putscherle.com
Cena: 19,90 eur
Dostava je na relaciji Kočevje – Ljubljana možna brezplačno (po dogovoru) oz. je možen osebni prevzem. Po Sloveniji strošek dostave znaša 4 eur.

Avtorica: Anja Moric
Ilustratorka: Barbara Koblar
Založnik in izdajatelj: Zavod Putscherle
2. slovenska izdaja
1. nemška izdaja
Leto: 2022
Št. strani: 43

Sponzor slovenske izdaje: Slovenski državni gozdovi (Sidg)

 

 

 

 

 

Podporniki nemške izdaje: Ministrstvo za kulturo RS, Občina Kočevje, Kulturno društvo Člen 7 za avstrijsko Štajersko – Pavlova hišaBundesministerium für Bildung, Wissenschaft und Forschung

 

 

Slovenska različica: Polšji možic: zgodba iz kočevskih gozdov:

 

Nemška različica: Polšji možic: zgodba iz kočevskih gozdov: